2011. június 8., szerda

Sportnapok

Nyuszi ül a fűben...
Annyi minden történik mostanság. Ember legyen a talpán, aki négykézláb lépést tud tartani az eseményekkel. A múlt hétvégén került megrendezésre a Sportnapok rendezvénysorozat, ami immár ötödik alkalommal szólította sportolásra és egy egészségesebb életmód választására a város apraját-nagyját. Természetesen mi is ott voltunk. Már csak azért is mert itt vagyunk. Mármint Sepsiszentgyörgyön. Szinte nem volt olyan pontja, szöglete, utcája vagy sétánya a városnak, ahol nem zajlott sportesemény: futóverseny, focimaraton, autós ügyességi verseny, Pilates-torna, aerobik, biciklitúra, repülőgép-modellezés...Még kimondani is izomláz. whew!

Apa, te is tégy kalapot!
Vasárnap reggel a Babakocsis kismamák felvonulásán vettünk részt. Azaz vettünk volna, ha hármunk közül valaki nem aludt volna el. De ne mutogassunk ujjal...blushing A késés ellenére elmentünk az Erzsébet parki kiindulópontig, és édes hármasban végigvonultunk a stadionig tartó útvonalon, ahol csatlakoztunk a Tipe Tupa és Fontis Egyesületek által szervezett mozgalom résztvevőihez. Körülöttünk ezerrel pörgött a világ. A szülők egy része az ebédet készítette, másik része a gyerekekkel foglalkozott, ismerkedtek, barátkoztak és tapasztalatokat cseréltek...


Gyerekecske, lovacska
A sok játék és sportesemény közül nekem a köröspataki Shagya Póniklub és Lovarda bemutatója tetszett a legjobban. A számomra szokatlan kora délelőtti jövés-menés miatt kimaradt egy menetrendszeri alvás, és ezért  picit kókadozva ugyan, de végignéztem a bemutatót és elhatároztam, hogy majd jövőben, én is kipróbálom a kis lovacskákat. Nyihaha...

Alkalomra kiöltözve
Itt van már az este?
Igyak meg egy kávét?coffee
Kérem szépen ide!
Ezek a mai szülők...
Libasor?

2 megjegyzés:

Adrienn írta...

Nagyon jó lehet nálatok lakni!!! Mennyi érdekes dolog van mindig! Keresek is képeket mindjárt, hogy jobban megismerjem, hol élsz!!
A szüleid pedig, megmutatnak mindent, ami érdekes a világban...Jó sorod van!!!:)))))))

vhegy.com írta...

Kedves Adrienn!

Valóban nagyon sok érdekes dolog történik az 550 éve városként jegyzett Sepsiszentgyörgyön.

Ha akarod a keresésben besegítünk mi is.

Nagyon sok anyaországinak nehezére esik elhinni-ez természetesen a kommunista rezsimek "történelemoktatásának" a számlájára írható. Lényeg az, hogy valamikor itt húzódott Magyarország keleti határa-, hogy Románia közepén van egy kisváros, ahol magyarul beszélő emberkék élnek, magyar óvodákba, iskolákba és egyetemekre járnak. Sőt használhatják anyanyelvüket a közigazgatásban és az igazságszolgáltatásban is.

A város történetéről itt olvashatsz egy rövid leírást:

http://www.sepsiszentgyorgyinfo.ro/index.php?page=187&b=203#fragment-203

Ha pedig kedved kerekedik egy virtuális sétára azt is megteheted:

http://www.sepsiszentgyorgyinfo.ro/panorama/

És ki tudja, talán egyszer személyesen is ellátogatsz hozzánk...:)