2010. december 6., hétfő

A legszebb ajándék (Megjött a Mikulás)

Angyalka
Mondtam már én nektek, hogy úgy ismerem szüleimet, mint a rossz pénzt...Csak rájuk nézek és azt is tudom, mi jár az eszükben. Az alváson kívül...Napok óta látom, hogy valamiben sántikálnak. És ismerve a szülőket, itt csecsemőtársaim tudják miről beszélek, csakis valami csintalanságon törhették a fejüket. Anyát környékeztem, próbáltam arra bírni, hogy áruljon el valamit, de sokra nem mentem. Én úri gyerek baba vagyok, de céljaim elérése érdekében elvégzem a piszkos munkát is...Végül egy kis lelki zsarolás meghozta a gyümölcsét. Anya elárulta, hogy idézem, "még kettőt alszunk és jön a Mikulás..."

Nem egészen értettem, hogy ki ez a Mikulás nevű fazon, akit ilyen izgatottan kell várni. És mivel a kettőt alszunk fogalma sem volt számomra elég világos, hogy mielőbb választ kapjak kérdéseimre gyorsan szundítottam két percet, de szüleim ideges tekintetén kívül híre-hamva nem volt senkinek, úgyhogy hirtelen megejtettem még egy kétperces alvásciklust. Eredmény: ugyanaz. Mikulás no-show...

Akkor esett le a cumim a tantusz. Mondom: te, ezek az emberek egy új altatási technikát alkalmaznak, vagy egyszerűen ismét aludni akarnak. Rendben, legyen, csak azt kéne leszögezzük immár, hogy kinek a mércéjével alszunk kettőt, hogy tisztában legyek végre a mikorról. Nekem is van egy napi programom, nem lehet csak úgy ráncigálni az embert, hogy tessék kérem, megjött a Mikulás. hurry up!
© Google

Aztán egy óvatlan pillanatban, miközben karján altatott, Apa -ezek a férfiak pletykásabbak mint a nők chatterbox-  aprólékosan felvázolta Anyának a haditervet: szépen megtakarítjuk a bakancsainkat, alszunk egyet -nem lehetne számok nélkül aludni?- és remélhetőleg reggelre  hozzánk is megérkezik a Mikulás sok-sok édeséggel, gyümölccsel és színesebbnél hangosabb játékokkal. Igen, tette hozzá Anya, de számunkra a legszebb és legnagyobb ajándék Huni baba. Ő a mi Mikulásunk és Angyalunk is egyben.

Jó Mikulás-járást kívánok minden szülőnek, nekünk Angyalkáknak meg a játékok és finomságok mellé egészséget és örömet, Őrangyalainknak pedig erőt és kitartást, hogy felnevelhessenek bennünket és, hogy majd egyszer mi is őrködhessünk hozzánk hasonló csöppségek fölött.

3 megjegyzés:

k.a. photography írta...

BOLDOG MIKULÁST HUNIKA!!! :)

vhegy.com írta...

Hunika nagyon boldog! Nevetve végigsírta és sírva végignevette élete legeslegelső Mikulását...A Mikulás együtt sírt és együtt nevetett Hunikával...Szép emlékek...

k.a. photography írta...

:)))