2011. október 22., szombat

Gyermektáncház

A nyári szünidő után, és az új tanév kezdetével egyidőben a Guzsalyas Játszóházban újraindult a gyermektáncház. Szüleimmel pontosan a nyári vakáció előtti utolsó táncházban voltunk első alkalommal, és már akkor elhatároztuk, hogy majd a hosszú és hideg téli napokon, pontosabban minden kedden, ekkor van táncház a kicsiknek, rendszeresen ellátogatunk ide, hogy minél korábban megismerhessem a népi szokásokat és játékokat, a magyar népzenét, népdalokat és a néptánc alapvető lépéseit.

Süsüvel ropjuk
Ilyen téren otthon Anyáék is eleget tesznek, hiszen egy év alatt már szinte a teljes gyerekdal és mondókarepertoárt átvettük, sőt többszörösen is, de itt Apa kappanhangja helyett édes gyerekhangok csilingelnek, és profi muzsikusok húzzák a talpalávalót. Az sem utolsó szempont, hogy a táncház egy remek alkalom arra, hogy együtt lehessünk barátainkkal, hogy új barátságokat kössünk, nekem pedig egy újabb lehetőség arra, hogy szívem csücskét, a szépséges Rebeccát levegyem a lábáról...

3 megjegyzés:

Adrienn írta...

Ez mekkora ötlet!! Nálunk is volt, amikor Szilvire és Misire vigyáztam, csak nem volt jó az időpont!:(( De párszor sikerült, és hatalmas élmény volt!! Hunika szerencsés!!!! A szülei pedig fantasztikusak!!!
Várjuk majd, az első tánclépéseket is videón!!:)))

Adrimama

Mészely Réka írta...

Szia Hunika! Végre én is elsütöttem az első like-omat... Nagyon jól áll neked ez a kockás ing, igazi táncházas :) Remélem jól buliztál! Puszi

Vikike és Hunika írta...

@Adrimama: Hál Istennek városunkban rengeteg ilyen baba- és gyerekbarát program rendezvény van. Még el sem érünk mindenikre...Az időpont nekem sem tökéletes, de Anya valami csoda folytán úgy ossza a perceket és órákat aznap, hogy összejöhessen a táncház is.

A tánclépésekről: mikor első alkalommal voltunk még túl pici voltam, most meg túl hisztis vagyok, és csak ölben akarok, de megígérem iparkodok. :)

Anyáék azt üzenik, hogy nagyon szépen köszönik az elismerést. Ők is iparkodnak. :)

@Réka: Köszönöm a lájkot keresztanya, tarts lépést Te is a kor vívmányaival, mert nem fogsz tudni lépést tartani velem sem. :))

Az ingnek átadom a dicséretet, de az igazi dicséret és köszönet Téged illet, amiért ezt választottad és ajándékoztad nekem. :)