2013. május 1., szerda

Író-olvasó találkozó

Egyik kedvenc könyvem a téli ünnepek világát, hangulatát és hagyományait versbe és mesébe öntő, "Csillagporos varázslatok" című bűbájos bűvölet. Az "Elalvás előtti alkudozó" nálunk kötelező olvasmány - kitaláltátok - elalvás előtt, amikor az olvasás mellett ujjainkkal görbítünk és kerekítünk sármányokat, szivárványt, tavacskát és gyöngyházfényű halacskát. Egy másik favorit a "Tésztagyúró mondóka", amit már könyv nélkül is elmondok, ha kell, ha nem, de amikor kell, akkor inkább nem.

Aszongya a mondás, az élet útjai kifürkészhetetlenek. Képzeljétek, kedvenc versikéim szerzője nem más, mint Réka keresztmamám édesapja, Mészely József.

Sikerélmény
No, történt, hogy a városunk névadó védőszentjének népünnepére Mosonmagyaróvárról hazaérkező Józsi bácsi szakított egy kis időt és meglátogatott bennünket; a "napok" miatt amúgy is extázisban szárnyaló örömöm nem ismert magasságokba hágott a sok ajándék láttán: új verseskötetek, melyek közül az egyiket azonnal hálótársammá tettem, új gőzmozdonyos pizsi, új kirakós, színezők és egy újabb adag gyurma.

Egy, két, há'
A bemutatkozás és ismerkedés, no meg a játék után Józsi bácsi - generációk végeérhetetlen sorának tanítóbácsija - megmutatott néhány olvasási és számlálási módszert. A magam részéről biztosítottam a tanítóbácsit, hogy bár pizsamában, ám házi feladataimat elvégezve érkeztem a magánórára: elszámoltam egytől tízig magyarul és angolul.

Kétszer kettő...
...néha öt.

Nincsenek megjegyzések: