2012. június 27., szerda

Ezt jól elgyurcsányozták!

Felnőttektől tudom, hogy Sepsiszentgyörgy jó irányba halad. Amit eddig hallottam és láttam, azt most már lassan felfogom és megértem is.


A város folyamatosan szépül; nemcsak a centrum, hanem a legeldugottabb városrészek is úgy festenek, mint egy örökösen ünneplőbe öltözött királylány, melynek koronaékszere a város szívében levő Erzsébet park.

A véget nem érő séták, nyáron a lakásból való kánikula elöli menekvések, a barátokkal való találkozások, a fagyizások, koncertek, ünnepek és az önfeledt játszás, a családi szórakozások helyszíne egy nagyszerű, kisbabáknak és nagyobb gyermekeknek is alkalmas, korszerű játszótérrel is szolgált.


Máig érthetetlen okokból babahintástól, csúszdástól, vonatostól, cakompakk az egész játszóteret kidobták. Kezdeti csalódásomat a hír, hogy egy még modernebb játszóteret kap a park, örömmel teli várakozásra váltotta. Az új játszótér azonban óriási csalódás!

A régiben öt hinta volt, az újban négy van; a régiben három csúszda volt, köztük egy kicsi is, az újban csak egy bazi nagy csúszda van, aminek segítség nélküli megmászására az elkövetkező 2-3 évben még esélyt sem látok. Volt 4 lipinka, most csak egy van, és sorolhatnám a végtelenségig. Nagy kedvencem, a fából készült gőzös is odalett, szőröstől bőröstől. Újdonság a két hintaló, amire egyedül is fel/le tudok szállni, de ez egyelőre édeskevés.


Ne értsetek félre, nem kötözködni akarok, hiszen lehet, hogy nyomós oka volt a cserének, viszont jelenlegi formájában az új játszótérnek csak a nagyobb gyermekek örülhetnek, meg az egész kicsik, akik betelnek a homokozás örömével. A nyerő formulán nem szabad változtatni! A felnőttektől tudom...

2 megjegyzés:

Adrienn írta...

Az a szerencse Hunika, hogy anyáék vannak olyan ötletesek, hogy keressenek más helyszínt, amit még nem fuseráltak el!!

Vikike és Hunika írta...

Szia Adrimama! Ezen a téren valóban nincs gond: rengeteg, a lecserélttel azonos játszótér van még a városban, a lakónegyedünkben is egy, csak gyerekes naivságomban kérdezem, hogy miért kell változtatni olyasmin, ami nagyszerűen működik.