2012. március 31., szombat

Kérdezz, felelek

A táplálkozásról, az étkezésről annyit írtam már, hogy akár egy kisdoktori disszertációt is összehozhatnék, ha bemásolnék egy-két passzust a korábbi bejegyzésekből, és még idézőjelet sem kellene használnom, vagy forrást megjelölnöm a lábjegyzékben, hisz az is én vagyok, s ez is én lennék...

Talán ezt még nem írtam. Én nem tehetek arról, hogy válogatós vagyok. Nem tehetek arról, hogy olykor a szaglószervem és az ízlelőbimbóim "állam az államban" alapon működnek a testemben, és a független testrészek igazgatótanácsának tagjaiként egyoldalúan elutasítják azt, amit egy korábbi alkalommal még vidáman elfogadtak.

Az is előfordul néha, hogy a kezeimet is meggyőzik és befogják a kaja elleni megtorló akcióra, és ez a lélektani határ, amin túl Anya már nem toleráns:
-Én egész nap, sokszor még éjszaka álmomban is, azon töprengek, hogy mit vásároljak, mit készítsek neked, hogy finom, különleges legyen, és hogy szeresd is, és nem elég, hogy meg se kóstolod, így azt sem tudod, milyen, még a földre is ledobod. Hát mit képzelsz, ki vagyok én!?
-Enikő. EEE-NI-KŐŐŐ!!!

2 megjegyzés:

Zsolti írta...

szerintem nézzünk valami más konyha után... a helyzet az, hogy én sem kóstolok meg sok mindent... anya nem érti, hogy fölösleges kóstolgatni, mert én már ránézésből tudom, hogy az nem tejbegríz vagy torta :D

Vikike és Hunika írta...

Nálam sokszor a tejbegrízzel sem lehet tutira menni. Fejfájás, fejfájás, fejfájás! Anyának... :(