2011. december 2., péntek

Nyelvújítás


Mint csillag az égen, annyi a dolgom; számos és számtalan gyermek- valamint babaorientált tevékenységeim többé-kevésbé lefedik napjaimat. Szinte minden nap egy eszeveszett versenyfutás az idővel, és olykor hiperaktivitásom pontosan a táplálkozás vagy a lefekvés idejére hág a tetőfokára.

Mivel normális ember alvás, magyar ember pedig evés közben nem tereferél, próbálok lakatot tenni a számra, és engedelmeskedni a szülői akaratnak, ilyenkor azonban gyakran fordul elő, hogy láthatatlan kezek kinyitják könnycsatornáimat.

Anyáékat látszólag már nem hatja meg az általuk hisztinek oh go onvélt megnyilvánulásom, ezért ilyen esetben a nehéztüzérséggel támadok. Embokó. Ezzel az általam kitalált szóval, amit a legkülönfélébb hangsúllyal, mikor suttogva, mikor ordítva ejtek ki, egycsapásra leveszem Szüleimet a lábukról.

Nyelvújító tevékenységem első kódját -tádikó vagy tátukó, jelentése teniszütő-, viszonylag hamar feltörték Anyáék, de az embokó-val zsákutcába kerültek. I don't know 

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerencsére az én picim nem nyújtogatta a nyelvét, de a keze mindig könyékig a szájában volt. AZ egyik aranyos képet fel is töltöttem a babaszépségverseny oldalára, hátha nyerünk valamit :) http://surl.hu/babaszepsegverseny