2011. szeptember 28., szerda

Vásárfia, vásár fia

Számomra is alig hihető, de képzeljétek, hogy a múlt hét csütörtökén Tata 60. szülinapjával rajtoló ünnepmaraton -babazsúr, keresztelő és hazaérkezésem első évfordulója- mellett még arra is jutott egy kevés időnk az elmúlt hétvégén, hogy belekóstoljunk a Polgármesteri Hivatal által szervezett Hagyományos Kirakodóvásárba. A városközpontot ismét ellepték a népi mesterek és kézművesek cifra portékái, az ínycsiklandozó illatok, a jó zene, és a jó hangulatra és finom falatokra mindig éhes sepsiszentgyörgyiek. 

Természetesen a kicsiket is színes program várta: mesebarangolás, garasos játékok valamint tökszépség-, és csúnyaságverseny. Engem, mint mindig a lányok varázsoltak el. Ezúttal a székelyruhába bújtatott óriás szalmalány volt a nyerő, aztán hopp fel a szekérre és uzsgyi!







A fotókat Zsoltika apukája (1) és András készítették

2 megjegyzés:

Adrienn írta...

Mozgalmas napok...szerencsére!!Mi is voltunk a kulturális örökségek kiállításán, tátott szájjal néztem (ha láttad?) Nálunk már nem tudom mi van? Most költözünk, ezért csúszik a szülinapos-keresztelős program! Hallottam, hogy mondták, "Bazsi úgysem tudja, mikor van a szülinapja"
Hát, azt csak hiszik!! De jó, megértem! Nem lehet minden egyszerre, de elvárom, hogy megbeszéljék velem is!!!:)
Milyen volt a keresztelő? Azt mondják, van aki sír! Miért? Fájt?
Bazsi

Vikike és Hunika írta...

Nálunk is annyi minden történik. Azt mondják képtelenség egy időben több helyen lenni, de ez nekünk valahogy sikerül. :)))

Sajnálom, hogy csúszik az ünnepi maraton, de tudnod kell, hogy szüleid mindent érted tesznek, ezért a költözködés is. Az 1 éves születésnapot azonban nem szabad kihagyni. Akár szállítókocsiban, a mosógép tetején is el kell fújni a gyertyát...

Aki azt mondta, hogy nem tudod, az nagyot tévedett. Mi MINDENT tudunk!

Hamarosan beszámolok a keresztelőről is. Vártam, hogy elkészüljenek a "hivatalos" képek. Elöljáróban annyit, hogy nem fáj, de én is megkönnyeztem. Anyáék azt mondják hiszti volt, de nincs igazuk. Örömkönnyek voltak...:)))